Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Robi vakond tortája

2008.08.05

Robi vakond tortája

Kerek tortalap elkészítése:

6 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral, 2 evőkanál kakaóval, 1 dl olajjal, 4 evőkanál liszttel és fél sütőporral, végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. Előmelegített sütőben kb.: 170 oC -on kisütjük.

A kihűlt tésztát tálra helyezzük. Egy kanál segítségével kb. fél cm mélyen a torta közepét kivájjuk úgy, hogy a torta szélén 1 cm- es peremrészt hagyunk. A kivájt tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk.

Krém elkészítése és díszítés:

A torta  kivájt mélyedését vékonyan baracklekvárral megkenjük. 3 banánt meghámozunk, majd hosszában kettévágunk. Vágott felülettel lefelé a tortában kivájt mélyedésbe helyezzük. 4 dl hideg tejszínt (én a HULALA- t szeretem) kemény habbá verünk. 4 dl tejjel  1 cs.vaníliás vagy tejszínízű pudingport megfőzünk, ízlés szerint édesítjük. 1 banánt meghámozunk és egy villa segítségével pépesre nyomkodjuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan összekeverjük a pudinggal végül 50g csokidarát vagy csokilapocskát szórunk bele.  A krémet a banánok tetejére halmozzuk és felkúpozzuk. Végezetül a legömbölyített kúpra szórjuk a szétmorzsolt tésztadarabokat. A tortát fogyasztás elött legalább 2 órára hűtőbe tesszük.