Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás muffin

2008.05.06

 

Almás-fahéjas diós muffin
 
Hozzávalók kb 12 darabhoz:
 
§         26 dkg liszt
§         1 cs. Sütőpor
§         ½ teáskanál szódabikarbóna
§         6 dkg kristálycukor
§         1 cs. vaníliás cukor
§         1 tojás
§         0,8 dl olaj
§         2 pohár kefir
§         2-3 teáskanál fahéj
§         1-2 marék dió enyhén törve (nem darálva)
§         3-4 alma hámozva és lereszelve
 
Elkészítés:
FONTOS!! A muffint egyszerű elkészíteni és az egyszerűsége abból adódik, hogy a száraz és a nedves hozzávalókat külön összekeverjük és a végén az egészet egyben és már kész is J
 
  1. A tojást, a kefirt és az olajat elkeverjük, nem fontos mixerrel mert csak addig keverjük, míg sima elegyet nem alkot.(én a tupperware mix-fixel szoktam)
 
  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, v. cukrot, fahéjat, diót beletesszük egy nagyobb tálba és összekeverjük majd én ebbe szoktam az almát belereszelni és az egészet utána összekeverni.
 
  1. Majd hozzáöntjük a kefires olajos tojásos masszát és jól elkeverjük. Nem kell mixer mert fakanállal simára lehet keverni gyorsan.
 
Ha van kapszli akkor nem szoktam kikenni a formát, de ha nincs akkor egy kis margarinnal ki kell kenni, hogy ne ragadjon bele.
Sütési idő: 180-200 c fokos sütőben kb. 30 perc J
Teljes kihűlés után célszerű kiszedni mert akkor sokkal könnyebb.